O carte ce respira maiestrie si dragoste de arta cartii! Un supraviețuitor rar al acestui stil de legare inerent fragil!

„Sentiments and Similes of William Shakespeare : A Classified Selection of Similes, Definitions, Descriptions, and Other Remarkable Passages in the Plays and Poems of Shakespeare” – Anul 1851 – Prima editie!

Prima editie! Unul dintre cele opt titluri victoriane legate în papier mache.
Toate marginile aurite. Hârtii de capăt marmorate. Pagina de titlu cu chenar decorat cu aur și litere aurite, maro și negru. Prima pagină de text cromolitografică cu rigla de aur și inițiale care decorează paginile.
Humphreys era binecunoscut pentru legăturile sale de cărți experimentale extrem de decorative
Copertile de papier mache complicat lucrate și decorate sunt înconjurate de piele, cu un fundal auriu care se vede prin elemente. Placa din față are un medalion de teracotă al lui Shakespeare în centru; pe panoul din spate , acesta este înlocuit cu un medalion similar de teracotă care poartă inițialele lui Shakespeare.

Mihai Fugulin

1 COMENTARIU

  1. Pentru cunoscatorii si iubitorii artei cartii, aceasta carte poate fi considerata un veritabil „tesaur”,intrucat, sentimentul si simbolurile lui Shakespeare sunt prelucrate asa cum se cuvine prin aceasta legare unica. Aceasta carte este adevaratul simbol al istoriei lui William Shakespeare si a celor care i-au luat cuvintele si le-au facut sa dea viata unui concept ce respira maiestrie, dragoste si devotament pentru aceasta arta. Suplimentar, stilul unic al legaturii si decorul , fac din aceasta carte un obiect cartonat, o oglinda perfecta pentru marea arta a cartii!

Lasă un răspuns